Med vikendom smo se z učenci, ki obiskujejo krožke kreativno pisanje poezije, mala šola primerjalne književnosti in gastronomija odpravili v prijetno vas, v Križe pri Tržiču. Tam smo se urili v poeziji, literarni kritiki in gastronomiji. Opravili smo se tudi na krajši pohod po okolici, pili izvirsko vodo in spoznavali zdravilna zelišča.

Soboto je z nami preživela Katja Gornik, filozofinja, primerjalna književnica, učiteljica francoščine in pesnica, ki je z učenkami z literaturo povezanih krožkov izvedla delavnice na temo poezije in pisanja ter z njimi pregledovala njihove lastne pesmi, učencem gastronomije pa je predstavila, kako na njeno prehrano vpliva celiakija. Učenci so ji nato pripravili brezglutenski obrok.

Vikenda ob dobri poeziji in okusnih jedeh – kuhali smo si namreč sami – se bomo vsekakor vsi še dolgo spominjali.

Zahvaljujem se Katji Gornik, Lei Turk in osebju Baznega tabora za pomoč pri izvedbi.

Andraž Stevanovski, mag. mag. prof.

Odhod na tabor z javnim prevozom
Prihod v Bazni tabor
Gradivo za kreativno pisanje poezije
Gradivo za gastronomijo
Učenke kreativnega pisanja in male šole primerjalne književnosti pri delu
Pogovor gastronomov s Katjo Gornik o življenju s celiakijo
Ura kreativnega pisanja poezije s Katjo Gornik
Pohod in čakanje na vrsto za pitje izvirske vode
Zviti krofi izpod rok gastronomov
Priprava pečenega krompirja
Gastronomi pri delu
Tudi učitelji smo ljudje.