Na naši šoli smo v petek, 15. novembra 2024, s posebnim navdušenjem obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk.

Ta dan je bil poln ustvarjalnosti, domišljije in okusa, saj smo želeli učencem približati pomembnost lokalne hrane in kulturne dediščine.

 

~ 1. razred

Izdelava pogrinjka, ustvarjanje jablane in peka slastnih jabolk.

 

 

~ 2. razred

Od kravice do mleka, risbice.

 

 

~ 3. razred

Risbe, pesem in peka kruha.

 

 

~ 4. razred

Recepti slovenskih tradicionalnih jedi.

Delavnica: Kuhamo s starši.

Panjske končnice – med.

 

 

~ 5. razred

Izdelava plakatov: Jedi slovenskih pokrajin

 

 

~ 6. razred

Izdelava plakatov:                                       – Iz življenja čebel                                      – Jedi slovenskih pokrajin

 

 

~ 9. razred

Delavnici:                                                     – Zdrava prehrana                                      – Kemija v prehrani

 

 

Organizatorica:                                     Andreja Longer, vodja prehrane

Fotografije:                                      učiteljice razredne in predmetne stopnje